Facebook

articles

Μαρµελάδα φράουλα

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φράουλες
  • 2.5 κούπες ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)

Εκτέλεση

Πλένουμε σχολαστικά τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσανάκι. Με το χέρι τις λιώνουμε ζουλώντας τες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση. Τις πασπαλίζουμεμε τη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ξαφρίζουμε τον αφρό όποτε είναι αναγκαίο.

Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη μάζα πάνω στην ξύλινη κουτάλα. Τότε προσθέτουμε το χυμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Πρέπει να είναι ζεστά και αποστειρωμένα τα βάζα και ζεστή η μαρμελάδα. Γεμίζουμε κάθε βαζάκι μέχρι το χείλος.

Σφραγίζουμε καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω). Τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν και μετά τα αποθηκεύουμε.

 

Tip

Σε κάθε µαρµελάδα που φτιάχνετε, να τρίβετε µέσα ½ µήλο και έτσι η μαρμελάδα θα δέσει πιο καλά, λόγω της µεγάλης περιεκτικότητας του µήλου σε πηκτίνη

Οι υπηρεσίες μας